Ekologinen hautaus

Nykyaikainen ekologinen hautaus on paluuta maanläheisyyteen. Se mukailee varhaisia hautaustapoja nykyaikaisin menetelmin. Ekologisessa hautauksessa yhdistyvät kauniilla tavalla sekä vainajan kunnioitus että luonnonrauha.

Ekologiset arkkumallimme ja uurnamme ovat saaneet Suomen hautaustoiminnan keskusliiton laatusertifikaatin. Perinnepuu Ekoarkut viimeistellään Kuopiossa käsityönä. Niissä käytetään ainoastaan ekologisia verhoilukankaita (pellava ja puuvilla), kasviperäisestä raaka-aineesta valmistettua biohajoavaa kalvoa, kotimaista ympäristöystävällistä kalustelakkaa ja petsiä sekä aitoja luonnonmateriaaleja kuten olkea ja heinää. Mäntypuisella perinnepuuarkulla on Suomalaisen Työn Avainlippumerkki.

Ekoarkku

Ekologisessa hautauksessa yhdistyvät kauniilla tavalla sekä luonnon että vainajan kunnioitus. Ekologiset tuotemallimme eivät sisällä luonnolle haitallisia keinokuituja, kemikaaleja tai muita ongelmajätteeksi luokiteltavia raaka-aineita. Luonnonkuidut ja materiaalit tarjoavat vainajalle parhaan mahdollisen leposijan. Niissä yhdistyvät luonnon rauha ja maan syvä kunnioitus.

Ekoarkkumalleja on useampia. Ne ovat valmistettu käsittelemättömästä mäntypuusta. Puutavarassa on käytetty sormiliitosta, joka takaa virheettömän laadun. Sormiliitosten avulla puusta voidaan hyödyntää enemmän laadukkaan sahatavaran valmistamiseen, jolloin sen ekologisuusaste luonnollisesti nousee.

Ekoarkkujen muotoilu mukailee vanhoja arkkumalliperinteitä; arkku on kuin kyläpuusepän tekemä. Kaikki ekoarkut saa myös petsattuna asiakkaan oman värivalinnan mukaan.

Yksi suosituimmista ekoarkkumalleistamme on pellava-arkku. Erittäin kaunis pellava-arkku kunnioittaa ekologisia arvoja. Pellava on luonnonystävän valinta. Pellava on vaatimaton kasvi, joka viihtyy hyvin vähäravinteisessakin maaperässä. Toisin kuin puuvilla, pellava ei vaadi viljeltynä paljon vettä kasteluun. Pellava on kaukaa kuljetettua puuvillaa huomattavasti ekologisempi vaihtoehto. Suositut, ekologiset, pellava-arkut saatavilla myös valkoisena.

Kaikki ekologiset arkut sisustetaan pellava-, viskoosi- tai puuvillakankaalla tai vaihtoehtoisesti luonnonheinällä. Viskoosikangas on hyvä kompromissi pellavan ja kaukaa kuljetetun puuvillan välillä. Viskoosi tehdään meillä usein kuusipuusta, joka keitetään selluloosaksi, käsitellään, ja saostetaan kuiduiksi kehruukoneessa.

Kankaista pellava on ekologisin. Viskoosin ja puuvillan välillä käydään keskustelua siitä, kumpi on lopulta ekologisempi vaihtoehto. Molemmat ovat kuitenkin ehdottomasti keinukuitukankaita parempilaatuisia ja ekologisempia.

Ekouurnat

Uurnamalleistamme suomalaisena käsityönä valmistetut tervaleppä- ja mäntyuurna ovat saaneet Suomen hautaustoiminnan keskusliiton laatusertifikaatin. Myös muissa uurnamalleissa on huomioitu tuotteiden ekologisuus.Uurna sopii myös vesistöön upotettavaksi. Jokainen Taivaankappale on uniikki.